Assets Protection Empty packages on MyDevices?

J

JimmyTarget

Guest
Has anyone heard of a LOVELY time when we will be able to document empty packages on the mydevices?
All of these new features, and this very basic one isn't yet included.

I want my team to be able to scan the product and the location where it was found. My empty package report LITERALLY has 6 items on it in the past month. Terrible. My store only has 6 PDA's and obviously salesfloor doesn't get priority and going to find it and recording the location isn't really possible.
 

APredux

APTL
Joined
Jul 6, 2014
Messages
203
As far as I know, there is no way to log empty packages on a MyDevice. Hopefully one day they will add that feature. In the meantime, talk to your team (store) about the importance of logging empty packages at guest service. I also provide stickers with name, date, time, and location for the team member to fill out and stick on the empty.
 
J

JimmyTarget

Guest
  • Thread Starter Thread Starter
  • #3
As far as I know, there is no way to log empty packages on a MyDevice. Hopefully one day they will add that feature. In the meantime, talk to your team (store) about the importance of logging empty packages at guest service. I also provide stickers with name, date, time, and location for the team member to fill out and stick on the empty.
I'm yet to start in roll yet, but I know there is a spot at GS with stickers, etc.
The problem is the packages aren't getting logged!
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
1,485
The registers at guest service should be able to process the packages. That's where my store processes the empties.
 
J

JimmyTarget

Guest
  • Thread Starter Thread Starter
  • #5
The registers at guest service should be able to process the packages. That's where my store processes the empties.
Good back up option but odds are you won't remember all of the information by the time you get up there. Thanks!
 

SFSFun

Ship from Store: Don't call it Ship To Store!!
Joined
Jan 12, 2015
Messages
6,090
Good back up option but odds are you won't remember all of the information by the time you get up there. Thanks!
Tell them to take a picture with the mydevice and use that to remember.
 
Joined
Mar 30, 2015
Messages
1,485
Good back up option but odds are you won't remember all of the information by the time you get up there. Thanks!
What the two stores I've worked at do is have the team member write this information on the box: Name, location, date, and time found, then put it into a box behind guest service, that way guest services can process it when they can, and the team members don't have to remember anything.
 

SnorlaxTM

"Yes, you will need to bring it in to return it"
Joined
Jul 8, 2015
Messages
401
Most team members carry phones with them too, most probably have some sort of note taking app. Whenever I'm on the floor and too busy to carry a empty package up to guest service I just open up Google Keep and log it until I go up for my break.
 

redeye58

Hasta Ba Rista, Baby!
Joined
Jun 9, 2011
Messages
18,707
One of our AP guys used to carry sticky labels in his pocket.
He'd slap one on the package & just a few notes - loc found, time/date, etc.
 
Joined
Nov 29, 2014
Messages
77
that would be very helpful . i find at least 2-3 empty packages / softline tags everyday
 
Joined
Mar 25, 2015
Messages
681
I used the notepad app to note the time and location of my empty packages and then do them at guest services at the end of my shift.
 

signingminion

WAVing in the air like I just don't care
Joined
Sep 3, 2014
Messages
4,547
Sharpie and scribble it on the package as you go. What I do in my In-Stocks travels in the morning.
This is what I've done for years. Which makes name unimportant cause it's only me doing it that way.
 

mrknownothing

purveyor of things
Joined
Jun 10, 2011
Messages
10,151
The registers at guest service should be able to process the packages. That's where my store processes the empties.
At my store, AP prefers that we use a PDA instead so we can log the sales floor location in which the empty package was found.

The problem is the packages aren't getting logged!
Get your team on board! How is the AP culture at your store?
 

BoxCutter

Cut hard. Cut deep.
Joined
Oct 16, 2012
Messages
1,780
Can the app Masters add Electronics to the store sales floor location list?
 
Joined
Sep 17, 2018
Messages
221
So, I was working GS on Sunday night. The salesfloor people are bringing their empty packages to me and running away, as always. So I get the brilliant idea to use the empty packages app on the Zebra. Everything is going great, then it asks me to scan the shelf label closest to where the item was found, and I discovered to my horror that this app wasn't meant for me, it was meant for the salesfloor to do this themselves. Half the time, they don't even tell me what department they found it in, let alone an aisle number and shelf location.
 
Joined
Jul 11, 2013
Messages
1,366
So, I was working GS on Sunday night. The salesfloor people are bringing their empty packages to me and running away, as always. So I get the brilliant idea to use the empty packages app on the Zebra. Everything is going great, then it asks me to scan the shelf label closest to where the item was found, and I discovered to my horror that this app wasn't meant for me, it was meant for the salesfloor to do this themselves. Half the time, they don't even tell me what department they found it in, let alone an aisle number and shelf location.
Huh. Thanks for the heads up. I tried the App, today, but I couldn't get the scanner to work at all.
 

BoxCutter

Cut hard. Cut deep.
Joined
Oct 16, 2012
Messages
1,780
When I used it previously the aisle was what it asked for. Yesterday, the app wasn't even on the myDevice I was using.

Today, instead of asking for the closest aisle, it gave me a listing of various areas in the store: front end, Guest Services, Beauty/Cosmetics, Style, etc. General Merchandise was paired with something else (which I forget). However, no Electronics, like empty packaging never appears there! I told my AP and he said use the GM area for now.

Also, the scanner has never worked in the app for me, even after rebooting. I enter the UPC in manually.
 
Joined
Apr 8, 2015
Messages
1,289
PMLs and SDs are letting the App Team know over Yammer about the scanner thing (among other bugs).
They rolled out a bugfix update today to 20 some stores that seems to have fixed some things (but it doesn't sound like the scanner thing).

Regardless, they know about the scanner bug (I'm hesitant to call it a bug as it's more that people aren't thinking about the other apps when writing code).
 

no nix nein

Queen of the Weekend Warriors
Joined
Apr 30, 2018
Messages
1,097
When I used it previously the aisle was what it asked for. Yesterday, the app wasn't even on the myDevice I was using.

Today, instead of asking for the closest aisle, it gave me a listing of various areas in the store: front end, Guest Services, Beauty/Cosmetics, Style, etc. General Merchandise was paired with something else (which I forget). However, no Electronics, like empty packaging never appears there! I told my AP and he said use the GM area for now.

Also, the scanner has never worked in the app for me, even after rebooting. I enter the UPC in manually.
Now that I think about it, I did have to enter the dpci manually but it let me scan the header label. Weird.

I’m sure they are still working out the kinks.
 
Joined
Oct 19, 2017
Messages
2
On the Zebra we use the Empty Package app. For empty packages we type in the DPCI or bar code number. As for scanning the location, we scan the package bar code for now until this is hopfully fixed.
 

redcardroy

ETL-AP
Joined
May 22, 2014
Messages
225
I've brought up the issue of having to scan a location to developers. Major oversight from people who you can tell have never spent a day in the trenches.
 
Top